Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Të hani shpejt pasi zgjodheni mund t’i japë metabolizmit tuaj një rritje dhe nëse zgjidhni me mend, ushqimi gjithashtu mund t’iu ndihmojë në humbjen e peshës.
Ingredienti kyç? Proteina, e cila jo vetëm që zvogëlon nivelin e ghrelin-it (një hormon në stimulimin e urisë), por gjithashtu ndihmon në largimin e lodhjes duke ju dhënë energji të qëndrueshme.
Ja cilat janë disa nga mëngjeset që duhet të provoni:
Bëni një petë të trashë dhe piqeni në 450°F derisa të theket, për 3-4 minuta nga të dyja anët. Lyejeni me ¼ filxhanë salcë domateje, më pas vendosni ¼ filxhanë mozzarella të coptuar dhe dy feta proshutë dhe 1 filxhanë spinaq. Piqeni derisa djathi të jetë shkrirë dhe të marrë ngjyrën kafe, për rreth 5 minuta. Më pas vendosini sipër 1 ose dy vezë, të gatuara sipas dëshirës.
278 kalori dhe 25 gr proteina
Në një enë hidhni Greek yogurt (kos), fruta, (1 filxhan manaferra dhe ¼ filxhan me banane, të prera në feta). Shtojini drithëra në formë kokrre.
193 kalori dhe 17 gram proteina
Skuqni të bardhet e tre vezëve, shtoni ½ piper jeshil dhe 1 lugë Jalapeno (piper shumë djegës). Përzijini 2 lugë djathë Cheddar dhe ¼ filxhan fasule të zezë të ziera. Hidhni salca nëse dëshironi dhe mbështillini me pite.
215 kalori dhe 24 gram proteina
Kombinoni ½ filxhanë miell, katër të bardha veze, ½ lugë ekstrat vanilje, 1 lugë sheqer dhe ½ lugë kanellë. Hidheni masën në tigan të ngrohur dhe të lyer me spraj për gatim. Gatuajini 2-3 minuta secilën anë dhe hidhini 1 lugë shurup nëse doni.
266 kalori dhe 20 gramë proteina
Këto kavanozë janë të mbushur me greek yogurt, fruta të freskëta të mbushuar me lëndë ushqyese dhe me tërshërë të shëndetëshme për zemrën. Ato janë të këshillueshme të haen teksa nxitoni.
Tërshëra është e pasur me kalcium dhe magnez, e cila balancon sistemin nervor dhe është plotë me fibra, gjë e cila ndihmon në tretje. Qulli i tërshërës është një zgjedhje zëvendësuese. Shtojini boronica, luleshtrydhe dhe bajame për të kompletuar mëngjesin. Boronicat kanë antioksidant dhe vitaminë E, ndërsa bajamet kanë proteina dhe vitaminë E.
Merrni një panine. Lyjeni me krem djathi nga të dyja anët dhe vendosni sipër disa feta domatesh.
Lyni dy feta buke të bëra në tostë me pure kungulli të konservuar dhe më pas hidhini sipër shurup panje.
Një natë më parë, hiqni lëkurën dhe priteni bananen në gjysmë. Vendoseni gjysmën e bananes në një qese në ngrirje bashkë me një filxhanë boronica. Në mëngjes, boshatisni qesen në një blender me një filxhan e gjysmë kos dhe shtoni akull derisa të bëhet e njëtrajtshme.
Skuqni 2 filxhanë patate dhe qepë të prera në kubikë për 10 minuta. Shtoni proshutë të prerë katrore, panxharë dhe 1/8 lugë piper të zi dhe gatuajini për 2 minuta më shumë. Thyeni 4 vezë brenda, përzijini dhe gatuajini për 6 minuta të tjerë.
Burimi: Harpers Bazaar
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment