Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Është një pjatë shumë e thjeshtë, por ide e shkëlqyer për një mëngjes romantik, për të surprizuar partnerin apo për t’ua përgatitur fëmijëve. Përbërësit janë të thjeshtë: vezë dhe wurstel të cilët mund të servilen me një bazë sallate e domate qershi të aromatizuara me aceton balsamime, disa feta bukë të thekur e më pas të vazhdoni me një filxhan kafe të shijshme.
Zhysni 4 wurstel të gjata në ujë të vluar për një minutë dhe kullojini. Pritini për së gjati, por pa i ndarë komplet. Bashkoni ekstremitetet dhe fiksojini në formë zemre me kunja dhëmbësh. Kështu keni krijuar katër forma zemre.
Ngrohni pak vaj në një tigan dhe shtoni format e zemrës. Ndani të verdhat nga të bardhat, duke i ruajtur të verdhat mënjanë.
Shtoni të bardhat e vezëve në zemrat wurstel dhe në momentin që do të fillojnë të bëhen solide, krijoni një hapësirë në qendër të tyre me kurrizin e një luge.
Hidhuni kripë, shtoni të verdhat në hapësirat e krijuara, lërini edhe për 1-2 minuta të mbuluara me kapak dhe shërbejini.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment