Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Është një pjatë shumë e thjeshtë, por ide e shkëlqyer për një mëngjes romantik, për të surprizuar partnerin apo për t’ua përgatitur fëmijëve. Përbërësit janë të thjeshtë: vezë dhe wurstel të cilët mund të servilen me një bazë sallate e domate qershi të aromatizuara me aceton balsamime, disa feta bukë të thekur e më pas të vazhdoni me një filxhan kafe të shijshme.
Zhysni 4 wurstel të gjata në ujë të vluar për një minutë dhe kullojini. Pritini për së gjati, por pa i ndarë komplet. Bashkoni ekstremitetet dhe fiksojini në formë zemre me kunja dhëmbësh. Kështu keni krijuar katër forma zemre.
Ngrohni pak vaj në një tigan dhe shtoni format e zemrës. Ndani të verdhat nga të bardhat, duke i ruajtur të verdhat mënjanë.
Shtoni të bardhat e vezëve në zemrat wurstel dhe në momentin që do të fillojnë të bëhen solide, krijoni një hapësirë në qendër të tyre me kurrizin e një luge.
Hidhuni kripë, shtoni të verdhat në hapësirat e krijuara, lërini edhe për 1-2 minuta të mbuluara me kapak dhe shërbejini.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment