Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni enën e posaçme të waffles.
2.Në një tas të madh, shtoni tërshërën e grirë me blendër, pluhurin për pjekje, sodë buke dhe kripë. Shtoni qumështin, shurupin e panjës dhe më pas gjalpin e kikirikut dhe ziejini së bashku.
3.Hidhini të gjitha në një enë.
4.Në prodhuesin e nxehtë të waffle, derdhni ⅓ e brumit dhe piqeni derisa të jetë gati rreth 3-4 minuta.
5.Ndërkohë përgatisni reçelin.
6.Në një tigan mbi nxehtësinë e lartë, shtoni të gjithë përbërësit e reçelit duke i përzier me një lugë druri ose spatul.
7.Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta, duke i nxitur shpesh.
8.Kur masa të trashet pak hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet pak ose hidheni direkt mbi waffles të sapobërë.
9.Ju bëfshin mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment