5-15 min/ Kuzhinë/ Mëngjesi/ RECETA/ SA KOHË KE?

Waffles me reçel luleshtrydhesh të bërë vetë, për një mëngjes plot ëmbëlsi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredientët

  • 1 1/4 filxhanë tërshërë pa gluten
  • 1 lugë çaji pluhur pjekje
  • 1/2 lugë çaji sodë buke
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1 1/4 gota qumësht bajamesh
  • 1 lugë gjelle shurup panje
  • 3 lugë gjalpë kikiriku
  • Për reçelin:
  • 1 1/2 filxhan luleshtrydhe të grira
  • 3 lugë çaji lëng limoni
  • 4 lugë shurup panje

Udhëzimet

1

Ngrohni enën e posaçme të waffles.

2

Në një tas të madh, shtoni tërshërën e grirë me blendër, pluhurin për pjekje, sodë buke dhe kripë. Shtoni qumështin, shurupin e panjës dhe më pas gjalpin e kikirikut dhe ziejini së bashku.

3

Hidhini të gjitha në një enë.

4

Në prodhuesin e nxehtë të waffle, derdhni ⅓ e brumit dhe piqeni derisa të jetë gati rreth 3-4 minuta.

5

Ndërkohë përgatisni reçelin.

6

Në një tigan mbi nxehtësinë e lartë, shtoni të gjithë përbërësit e reçelit duke i përzier me një lugë druri ose spatul.

7

Lërini të ziejnë për rreth 10 minuta, duke i nxitur shpesh.

8

Kur masa të trashet pak hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet pak ose hidheni direkt mbi waffles të sapobërë.

9

Ju bëfshin mirë!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply