Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Zieni vezët për rreth 10 min.
Pritini vezët për së gjati dhe hiqni të verdhat, duke bërë kujdes që të mos prishen të bardhat e vezëve.
Shtypini të verdhat dhe shtoni ajkën për kuzhinë, barërat aromatikë, majonezën, kripën, piperin dhe përziejini me një pirun.
Përdorni një lugë çaji për të mbushur të bardhat e vezëve.
Lajini gjethet e sallatës jeshile, thajini mirë dhe vendosini në mesin e një pjatance.
Zbukurojeni me fije specash të prerë së gjati.
Vendosni vezët në pjatë, duke rrethuar gjethet e sallatës dhe shtoni ndërmjet tyre degët e koperit.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment