1.Për përgatitjen e qepës: Skuqni në një tigan gjalpin dhe mënjëherë shtoni qepën. 2.E përzieni mirë dhe gradualisht i shtoni pak kripë derisa qepa të bëhet transparente dhe me një ngjyrë të lehtë kafe. 3.Ndërkohë në një tigan vendosni pak ujë për të zierë. Shtoni edhe uthullën. 4.Në fillim e thyeni vezën në një tas […]
1.Për përgatitjen e qepës: Skuqni në një tigan gjalpin dhe mënjëherë shtoni qepën.
2.E përzieni mirë dhe gradualisht i shtoni pak kripë derisa qepa të bëhet transparente dhe me një ngjyrë të lehtë kafe.
3.Ndërkohë në një tigan vendosni pak ujë për të zierë. Shtoni edhe uthullën.
4.Në fillim e thyeni vezën në një tas të vogël. Më pas nga tasi e kaloni direkt në tenxhere dhe e lini për 2-4 minuta.
5.Përsëriteni këtë hap për secilën vezë.
6.Sapo veza të jetë bërë siç duhet, e merrni me një lugë dhe e servirni sipër një fete buke.
7.I shtoni pak kripë piper dhe qepët e karamelizuara.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento