Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Zieni orizin në ujë me kripë.
Pastroni kërpudhat, qëroni qepët dhe i prisni ato në copa të vogla. Në një tigan me vaj ulliri i skuqni të dyja.
Ndërkohë pasi orizi të ketë zierë, shtoni në tenxhere gjysmën e djathi të grirë dhe trazojeni (orizi duhet të jetë pak i ujshëm).
Merrni një tavë dhe e lyeni me pak gjalpë. Vendosni një shtresë oriz. Sipër vendosni një shtresë më kërpudha dhe qepët. Përsëriteni këtë dy herë.
Në fund shtoni sipër, djathin e mbetur të grirë dhe disa kërpudha.
E fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment