Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Zieni orizin në ujë me kripë.
Pastroni kërpudhat, qëroni qepët dhe i prisni ato në copa të vogla. Në një tigan me vaj ulliri i skuqni të dyja.
Ndërkohë pasi orizi të ketë zierë, shtoni në tenxhere gjysmën e djathi të grirë dhe trazojeni (orizi duhet të jetë pak i ujshëm).
Merrni një tavë dhe e lyeni me pak gjalpë. Vendosni një shtresë oriz. Sipër vendosni një shtresë më kërpudha dhe qepët. Përsëriteni këtë dy herë.
Në fund shtoni sipër, djathin e mbetur të grirë dhe disa kërpudha.
E fusni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë. Ndajeni recetën edhe me miqtë tuaj!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment