“Varka me perime”. Recetë e veçantë amerikane që nuk duhet lënë pa provuar!
Për këtë recetë ju nevojiten:
1 bukë si në foto
6 vezë
1 lugë gjelle qumësht
Speca të prerë imët
Kërpudha të prera imët
1 lugë gjelle qepë e kuqe e grirë imët
½ filxhan me mozzarella e grirë imët
Pak majdanoz i freskët
Domate qershizë për servirje
kripë, piper
Tek veza e rrahur shtoni kërpudhat, specat, djathin, qepën, kripë, piper, qumështin.
I hiqni bukës tulin e brendshëm
Brenda shtoni masën me vezë
Sipër i shtoni djathin e mbetur. E fusni në furrën e parangrohur për 35 minuta në 200 gradë. Në fund e servirni sipër me domatet e ndara përgjysmë dhe pak majdanoz. Ju bëftë mirë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment