Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kur themi turli, shpesh na shkon mendja jo për mirë. Por në fakt kjo që ju sugjeron Neps.al sot është fantastike. Duhet thjesht ta provoni! Ka pak karbohidrate dhe e pasur me perime të shijshme.
Marinoni karkalecat e lara dhe të qëruara, me erëzat, lëngun e limes dhe vajin e ullirit.
Ndërkohë lani dhe prisni imët perimet.
Në një tigan në zjarr mesatar shtoni 1 lugë vaj ulliri.
Skuqni perimet për disa minuta derisa ato të marrin një ngjyrë. Më pas i hiqni dhe i lini mënjanë në një tas.
Në të njëjtin tigan, vendosni për të skuqur karkalecat me hudhrat.
Në fund i shtoni edhe perimet dhe i përzieni bashkë për 1-2 minuta.
I hiqni nga zjarri, i shërbeni të ngrohta dhe shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment