Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Plot ngjyra dhe shije të mirë. Turli e furrës do të jetë receta juaj e preferuar nga sot e tutje!
I lajmë dhe i pastrojmë mirë të gjitha perimet. I presim në copa të mëdha.
Ndezim paraprakisht furrën në temperaturën 220 gradë. I hedhim me radhë në tepsinë e pjekjes të gjitha perimet. I shtoni vaj ulliri.
Më pas shtojmë kripë, piper, erëzat, domaten e prerë në kubikë dhe xhinxherin.
E fusim të piqet në furrën e parangrohur për 40-50 minuta.
Nëse pas kësaj kohe do edhe pak të piqet, e lëmë akoma në furrë. Shtojmë një gotë ujë që perimet të mos ngjisin. Ju bëftë mirë!
Kësaj recete mund t'i shtoni të gjitha perimet tuaja të preferuara, duke bërë ndryshime nga receta paraprake, sipas dëshirës dhe mundësisë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment