Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 ° C.
Gatuani orizin sipas udhëzimeve në paketë.
Përhapni arrat amerikane në një fletë pjekje dhe futini në furrë për 6-8 minuta.
Lerini të ftohen pastaj pritini.
Pritini lëkurën dhe tulin e 2 prej portokalleve.
Lëngun e portokallit hidheni në tas së bashku me lakrën e kuqe, arrat amerikane, 1 lugë gjelle vaj, ½ lugë çaji kripë, dhe ¼ lugë çaj piper.
Nxehni vajin e mbetur në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni troftën me ¼ lugë çaji kripë dhe piper.
Gatuajeni me lëkurë poshtë si fillim, 1 deri në 2 minuta në secilin krah.
Shërbyer troftën mbi orizin.
Sipër spërkateni me përzierjen e portokallit dhe qepëve të njoma.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment