lëkura dhe lëng nga 1 limon, plus copa limoni për t'u shërbyer
25 gr stika pishe, te pjekura dhe të coptuara
1 lugë gjelle vaj ulliri
Ngrohni furrën në temperaturë të lartë. Vendosni filetot, me anën e lëkurës poshtë, në një tavë të lyer me vaj. Përziejini së bashku thërrimet e bukës, gjalpin, majdanozin, lëkurën dhe lëngun e limonit dhe gjysmën e stikave të pishës.
Përzierjen e shpërndani në një shtresë të hollë mbi fileto, spërkatni me vaj dhe vendoseni në furrë për 5 minuta. Spërkateni sipër me stikat e pishës së mbetur, më pas shërbejeni me copat e limonit dhe një sallatë me patate
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento