Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën në temperaturë të lartë. Vendosni filetot, me anën e lëkurës poshtë, në një tavë të lyer me vaj. Përziejini së bashku thërrimet e bukës, gjalpin, majdanozin, lëkurën dhe lëngun e limonit dhe gjysmën e stikave të pishës.
Përzierjen e shpërndani në një shtresë të hollë mbi fileto, spërkatni me vaj dhe vendoseni në furrë për 5 minuta. Spërkateni sipër me stikat e pishës së mbetur, më pas shërbejeni me copat e limonit dhe një sallatë me patate
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento