Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan ngrohni 3 lugë vaj ulliri.
Thyeni vezën dhe shtojeni brenda pa e përzier.
Lëreni të gatuhet deri sa e bardha të marrë ngjyrë kafe të artë dhe skajet të formojnë kore.
Shtoni kripë dhe piper piper.
Në tigan të vogël të thatë hidhni në mes piperin e tymosur dhe lereni për 1 minutë.
Shtoni brenda 2 lugë vaj ulliri dhe lereni mënjanë.
Hidhni brenda 2 fetat e bukës dhe lereni deri sa të piqen pak.
Më pas hidhni sipër vezën e skuqur dhe pak vaj me piper të tymosur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment