Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ky tost francez me kanellë është për të gjithë adhuruesit e kuzhinës franceze. Është e shijshme, është si të hash një ëmbëlsirë. Rezultati është fantastik!
Në tavolinën e punës radhisni fetat e bukës dhe tek secila prej tyre krijoni një hapsirë në mes.
Shtonit tek secila pastën me kanellë dhe i lini për 3-5 minuta.
Përgatisni masën me vezë dhe pastaj lyeni me radhë fetat e bukës.
Vendosini për t’i skuqur në një tigan me gjalpë, derisa të marin një ngjyrë kafe të artë.
Në fund i shërbeni me shurupin sipër. Tosti është gati për t’u shijuar!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment