Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një enë të mesme, hidhni vezë, qumësht, kripë dhe piper.
Shtoni specat jeshile dhe përzijini për të kombinuar.
Pasi të formohet një masë lereni menjane.
Në një tigan të madh, shkrini 2 lugë gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni përzierjen e vezëve dhe gatuajeni.
Në të njëjtin tigan shkrini 2 lugë gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Vendosni tortillat në mes të tiganit.
Hidhni 1/4 filxhan djathë sipër dhe përhapni vezët në një shtresë të barabartë në krye të djathit.
Pastaj shtoni proshutën dhe pak më shumë djathë.
Vendosni sipër një tortillë tjetër .
Nxeheni për 2-3 minuta në të dy anët deri sa djathi të shkrihet.
Përsëriteni procesin me tortillat e mbetura dhe sherbejeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment