Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një enë të mesme, hidhni vezë, qumësht, kripë dhe piper.
Shtoni specat jeshile dhe përzijini për të kombinuar.
Pasi të formohet një masë lereni menjane.
Në një tigan të madh, shkrini 2 lugë gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni përzierjen e vezëve dhe gatuajeni.
Në të njëjtin tigan shkrini 2 lugë gjalpë mbi nxehtësinë mesatare.
Vendosni tortillat në mes të tiganit.
Hidhni 1/4 filxhan djathë sipër dhe përhapni vezët në një shtresë të barabartë në krye të djathit.
Pastaj shtoni proshutën dhe pak më shumë djathë.
Vendosni sipër një tortillë tjetër .
Nxeheni për 2-3 minuta në të dy anët deri sa djathi të shkrihet.
Përsëriteni procesin me tortillat e mbetura dhe sherbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment