Sugjerojmë:

Tortellini me djathë dhe proshutë

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 15 min

Ingredientët

  • 1 lugë çaji vaj ulliri
  • 1 qepë e grirë
  • 3 karafil hudher
  • 1/2 kuti proshutë
  • Piper i zi
  • 1 1/2 kuti tortellini me djathë
  • 2 filxhan bizele te ngrira
  • 3/4 filxhan supë pule
  • 1/3 filxhan krem
  • 1 filxhan djathë zviceran
  • 1/2 filxhan djathë parmixhano
  • Majdanoz

Udhëzimet

1

Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.

2

Shtoni qepët dhe hudhrat dhe lerini të gatuhen deri sa të zbuten, rreth 3 minuta.

3

Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të bëhet krokante duke e nxitur herë pas here.

4

Marinojeni me piper.

5

Shtoni tortellinit dhe bizelet e ngrira dhe përzijini mirë deri sa të vishen, pastaj derdhni sipër supën e pulës.

6

Vazhdoni t'i zieni deri sa tortellinit të bëhen al dente, rreth 6 minuta.

7

Shtoni kremin, djathin zviceran dhe parmixhano dhe përzijeni deri sa të zbuten.

8

Garnizoni me majdanoz dhe shërbejeni.

Lini një koment