Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare hidhni vajin të nxehet.
Shtoni qepët dhe hudhrat dhe lerini të gatuhen deri sa të zbuten, rreth 3 minuta.
Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të bëhet krokante duke e nxitur herë pas here.
Marinojeni me piper.
Shtoni tortellinit dhe bizelet e ngrira dhe përzijini mirë deri sa të vishen, pastaj derdhni sipër supën e pulës.
Vazhdoni t'i zieni deri sa tortellinit të bëhen al dente, rreth 6 minuta.
Shtoni kremin, djathin zviceran dhe parmixhano dhe përzijeni deri sa të zbuten.
Garnizoni me majdanoz dhe shërbejeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment