Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Skuqim qepën dhe hudhrat me vaj ulliri. Presim patëllxhanët në kubikë të vegjel ( pa lëkurë) dhe ia shtojmë qepës.
2.I hedhim kripë, piper dhe domatet e grira imët.
3.Duke i përzierë i shtojmë majdanozin dhe e lëmë për rreth 15-20 minuta, derisa salca të jetë gati.
4.Në tenxheren ku kemi zierë tortelinit u hedhim gjalpin e skuqur dhe uthullën. I trazojmë mirë dhe i shtojmë salcën e përgatitur pak më parë.
5.Në fund i servirim duke i shtuar sipër djathë parmigiano të grirë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment