Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Fillimisht ziejmë tortelinit.
Proshutën e prerë në kubikë e vemë të skuqet në një tigan me pak gjalpë në flakë të ulët.
Shtojmë në tigan panën dhe e hollojmë me pak qumësht ose ujë.
Hedhim kripë dhe piper.
Më pas tortelinit i shtojmë në tigan dhe i përziejmë mirë.
Pasi të jenë bërë masë homogjene i hedhim në pjata për t'i shërbyer.
Sipas dëshirës mund t’i shtojmë sipër pak djathë kaçkavall.
I shërbejmë të ngrohta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment