Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Fillimisht ziejmë tortelinit.
Proshutën e prerë në kubikë e vemë të skuqet në një tigan me pak gjalpë në flakë të ulët.
Shtojmë në tigan panën dhe e hollojmë me pak qumësht ose ujë.
Hedhim kripë dhe piper.
Më pas tortelinit i shtojmë në tigan dhe i përziejmë mirë.
Pasi të jenë bërë masë homogjene i hedhim në pjata për t'i shërbyer.
Sipas dëshirës mund t’i shtojmë sipër pak djathë kaçkavall.
I shërbejmë të ngrohta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment