Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
E butë, e shijshme, shumë aromatike falë prezencës së lëkurës së limonit, torta me mollë e bërë në shtëpi me kos dhe pa gjalpë është ëmbëlsira ideale për këdo që dëshiron të hajë në mënyrë të shëndetshme pa hequr dorë nga shija.
Grini lëkurën e një limoni.
Pritni mollët në kubikë e më pas kalojini në miell.
Rrihni vezët me sheqerin dhe lëkurën e grirë të limonit.
Pak nga pak shtoni gjithë përbërësit e tjerë.
Dekoroni tortën duke përdorur disa thela molle të prera hollë.
Shtoni pak sheqer pluhur
Piqeni në 180 gradë Celsius për gati 30 minuta.
Kontrolloni pjekjen me një kungjë dhëmbësh.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment