Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Merrni një tavë rrumbullake, vendosini letër pjekje, vajiseni dhe lëreni mënjanë.
Në një tigan të vogël, shkrini çokollatën me ujë mbi nxehtësi të ulët.
Nxehni araprakisht furrën në 170 gradë.
Në një tas të madh, hidhni gjalpin dhe sheqerin dhe rrihini deri sa të bëhen masë e njëtrajtshme.
Po ashtu shtoni 4 të verdhat një nga një duke i rrahur mirë pas çdo shtese.
Përzjeni çokollatën e shkrirë dhe vaniljen.
Hidhni miellin, sodën e bukës dhe kripën dhe pak mjaltë dhe rrihini mirë .
Në një tas të vogël rrihni të bardhët e vezëve derisa të formohet masa kremoze.
Shtojeni kremin e vezëve me ngadalë duke e përzier vazhdimisht tek masa e përgatitur më parë.
Hidheni brumin e përgatitur në tavë dhe piqeni 24-28 minuta ose derisa një kruese dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër.
Ftoheni 10 minuta para se të hiqni nga tava.
Ndërkohë në një tigan të vogël hidhni sheqerin, qumështin, gjalpin dhe të verdhën e vezëve mbi nxehtësinë mesatare derisa të trashet dhe të marrë ngjyrë kafe të artë, duke e trazuar vazhdimisht. Hiqeni nga nxehtësia.
Shtoni ekstraktin e arrës kokosit, arrat amerikane dhe vaniljen.
Pasi torta është ftohur hidhni shurupin e përgatitur sipër tortës.
Në mikrovalë shkrini çokollatën dhe hidheni sipër tortës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment