Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Të eksperimentosh në kuzhinë të jep mundësinë e përgatitjes së pjatave të shijshme, ndonjëherë të pazakonta për sa i përket kombinimit të përbërësve. Për shembull, keni guxuar ndonjëherë të bëni një tortë me çokollatë pa përdorur miell? Kjo është një tortë e përshtatshme për të gjithë sepse është pa gluten dhe mund të konsumohet edhe nga personat me intoleranca ushqimore.
Shkrini çokollatën fondente në banjëmari dhe lëreni të vaket.
Zbusni gjalpin në temperaturën e ambientit dhe hidheni në një enë. Përmes një rrahëse vezësh, bashkojeni me sheqerin derisa të përftoni një masë kremoze.
Shtoni vezët dalëngadalë derisa të integrohen mirë tek masa, sitni kakaon dhe shtojani përziejres.
Ndizni furrën në 180 gradë Celsius. Lyeni një tepsi me diametër 20 cm me gjalpë. Shpërndajeni masën në mënyrë uniforme në tepsi.
Piqeni në furrë për 20 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment