Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Në një enë të madhe rrihni vezët, vajin, sheqerin dhe ekstraktin e vaniljes.
Shtoni miellin, pluhurin për pjekje, sodën bikarbone dhe kanellën.
Në fund shtoni edhe karrotën e arrat.
Masën e brumit të fituar zbrazeni në tepsinë e lyer me yndyrë dhe të spërkatur me pak miell.
Piqeni në furrën e parangrohur në 180 gradë për 40 ose 50 minuta.
Ndërkohë përgatiteni kremin duke rrahur sheqerin, gjalpin, kremin e djathit dhe ekstraktin e vaniljes.
Rrihini mirë të gjitha derisa të fitoni një masë kremoze.
Në fund shtoni edhe arrat.
Kremin e përgatitur hidheni sipër tortës së ftohur.
Dhe më pas sherbejeni.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment