Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Torta Margherita është baza e shumë ëmbëlsirave në kuzhinë. E butë, e sfungjertë dhe e shijshme, ajo mund të konsumohet në versionin thjeshtë, me mbushje të ndryshme kremi ose frutash. Le të shohim se si ta përgatisim në versionin vegan, pa derivate shtazore.
Sitni niseshtenë, miellin dhe majanë në një tas të madh.
Shtoni sheqerin, më pas vajin dhe filloni përzierjen
Kur vaji të jetë përzier mirë me përbërësit e tjerë, shtoni qumështin në temperaturën e ambientit.
Sapo të jenë përzier mirë gjithë përbërësit, shtoni copat e çokollatë së zezë dhe përziejeni përsëri brumin.
Shtroni letër furre në një tepsi dhe shtroni aty brumin.
Piqeni në 160 gradë për gati një orë.
Pas 45 minutash, kontrolloni pjekjen me kunjë dhëmbësh.
Pasi të jetë gati, lëreni të ftohet dhe më pas spërkateni me sheqer pluhur ose me një toping çokollate të zezë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment