Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Torta Margherita është baza e shumë ëmbëlsirave në kuzhinë. E butë, e sfungjertë dhe e shijshme, ajo mund të konsumohet në versionin thjeshtë, me mbushje të ndryshme kremi ose frutash. Le të shohim se si ta përgatisim në versionin vegan, pa derivate shtazore.
Sitni niseshtenë, miellin dhe majanë në një tas të madh.
Shtoni sheqerin, më pas vajin dhe filloni përzierjen
Kur vaji të jetë përzier mirë me përbërësit e tjerë, shtoni qumështin në temperaturën e ambientit.
Sapo të jenë përzier mirë gjithë përbërësit, shtoni copat e çokollatë së zezë dhe përziejeni përsëri brumin.
Shtroni letër furre në një tepsi dhe shtroni aty brumin.
Piqeni në 160 gradë për gati një orë.
Pas 45 minutash, kontrolloni pjekjen me kunjë dhëmbësh.
Pasi të jetë gati, lëreni të ftohet dhe më pas spërkateni me sheqer pluhur ose me një toping çokollate të zezë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment