Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në vitin 1920 një kuzhinier në ishullin e Caprit harroi t’i shtonte miell përgatitjes së tij të tortës me çokollatë. Rezultati ishte ai që sot definohet si torta kapreze, ose ëmbëlsira tipike e këtij ishulli me bazë çokollate të zezë dhe bajme. Ja receta e thjeshtë për ta përgatitur në shtëpi dhe për t’u ndier në ishull.
Piqni bajamet në furrë për dia minuta, lërini të ftohen dhe grijini në mikser. Shkrini çokollatën dhe gjalpin në banjëmari derisa të merrni një krem homogjen.
Në një tas, rrihni të verdhat e vezëve me sheqerin dhe lërini të bardhat mënjanë. Bashkoni bajamet me kremin e çokollatës dhe shtojini tek vezët e rrahura me shqerin. Më pas shtoni të bardhat e vezëve të cilat i keni rrahur.
Hidheni përbërjen në një tepsi në të cilën keni shtruar letër furre dhe piqeni në 180 gradë për 35 minuta. Kur të jetë ftohur pak, dekorojeni me sheqer pluhur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment