Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kjo tortë me aromë trëndafili është një ëmbëlsirë e shijshme, por delikate, perfekte për të festuar ditëlindjet, një përvjetor ose festën e nënës. Zbuloni më poshtë se si ta përgatisni hap pas hapi.
Përbërësit:
Përgatitja:
Përgatisni tortën. Fruloni në mikser bajamet e qëruara me 90 gr sheqer. Rrihni 3 vezë të plota me 50 gr të tjerë sheqer derisa të bëhen shkumë. Shtoni bajamet e qëruara, 8 lugë vaj ulliri e.v, 200 gr niseshte misri, 1 bustinë maja, 50 ml liker trëndafili dhe 60 ml qumësht bajamesh. Merrni një tepsi me diametër 26 cm ku keni shtruar letër furre të lagur dhe të shtrydhur. Hidhni aty brumin, nivelojeni dhe piqeni në furrë të ngrohur në 170 gradë për 35-40 minuta.
Përgatisni kremin. Vendosni 3.5 dl qumësht të ziejë, më pas hiqeni nga zjarri, shtoni petalet e trëndafilave të paspërkatur me kimikate dhe të pastruara mirë. Lëreni në infuzion për 15 minuta. Më pas kulloni gjithçka në një sitë të imët, duke i shtrydhur mirë petalet në mënyrë që të përftoni një qumësht të aromatizuar. Rrihni 3 të verdhat e vezëve me 3 lugë sheqer dhe shtoni miellin. Shtoni më pas qumështin e aromatizuar, përziejini mirë dhe hidheni masën në tenxheren ku nxehët qumështin. Lëreni kremin të trashet në zjarr shumë të ulët duke e përzier vazhdimisht. Lëreni në zjarr derisa të nxjerrë flluska dhe pas 1 minuti hiqeni nga zjarri dhe hidheni në një enë.
Ndani tortën. Bazën e tortës priteni më dysh horizontalisht dhe mbusheni në mes me kremin e përgatitur me petale trëndafilash.
Përgatisni salcën e ëmbël të tortës. Punoni 125 gr sheqer pluhur me rrahëse vezësh ose rrahës elektrik duke shtuar 20 ml liker trëndafili. Shtoni 2 pika ngjyrues ushqimor ngjyrë rozë ose 2-3 lugë manaferra të shtrydhura dhe të kulluara dhe shpërndajini në mënyrë uniforme tek torta.
Dekoroni tortën. Vendosni në të trëndafilat prej sheqeri ose petale të freskëta trëndafilash. Vendoseni tortën në një pjatë servirjeje derisa salca të forcohet plotësisht.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment