Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Vini një enë të madhe me ujë të kripur për të zier.
Vendosni spinaqin në një tas të madh dhe ndajeni në copa.
Shtoni 3/4 filxhan djathë parmixhano, miell, vezë, 3/4 lugë çaji kripë, 1/4 lugë çaji piper dhe arrëmyshk.
Përzijini mirë për të formuar një masë brumi.
Përhapni pak miell në një pjatë.
Bëjeni brumin e përgatitur në topa të vegjël dhe hidhini në miellin në pjatë.
Hidhni salcën marinara të ziejë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni pak gjalpë.
Ndërkohë, hidhni brumin të ziejë deri sa të rriten në sipërfaqe dhe të forcohen.
Hiqini nga ujë me një lugë dhe shtoni salcë.
Mbulojini me një shtresë pastaj transferojini në pjata dhe spërkatini me djathë parmixhano.
Shërbejini me bukë.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment