Sugjerojmë:

Toptha të vegjël me spianq dhe ricotta

Koha e përgatitjes: 20 min Koha e gatimit: 15 min

Ingredientët

  • Kripë
  • Spinaq
  • 1 e 1/2 filxhanë djathë ricotta
  • 1 filxhan djathë parmixhano
  • 6 lugë miell
  • 2 vezë
  • Piper
  • Arrëmyshk
  • 2 gota salcë marinara
  • 2 lugë gjalpë të pakripur
  • Bukë e kuqe, për servirje

Udhëzimet

1

Vini një enë të madhe me ujë të kripur për të zier.

2

Vendosni spinaqin në një tas të madh dhe ndajeni në copa.

3

Shtoni 3/4 filxhan djathë parmixhano, miell, vezë, 3/4 lugë çaji kripë, 1/4 lugë çaji piper dhe arrëmyshk.

4

Përzijini mirë për të formuar një masë brumi.

5

Përhapni pak miell në një pjatë.

6

Bëjeni brumin e përgatitur në topa të vegjël dhe hidhini në miellin në pjatë.

7

Hidhni salcën marinara të ziejë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni pak gjalpë.

8

Ndërkohë, hidhni brumin të ziejë deri sa të rriten në sipërfaqe dhe të forcohen.

9

Hiqini nga ujë me një lugë dhe shtoni salcë.

10

Mbulojini me një shtresë pastaj transferojini në pjata dhe spërkatini me djathë parmixhano.

11

Shërbejini me bukë.

Lini një koment