Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një enë të madhe me ujë të kripur për të zier.
Vendosni spinaqin në një tas të madh dhe ndajeni në copa.
Shtoni 3/4 filxhan djathë parmixhano, miell, vezë, 3/4 lugë çaji kripë, 1/4 lugë çaji piper dhe arrëmyshk.
Përzijini mirë për të formuar një masë brumi.
Përhapni pak miell në një pjatë.
Bëjeni brumin e përgatitur në topa të vegjël dhe hidhini në miellin në pjatë.
Hidhni salcën marinara të ziejë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni pak gjalpë.
Ndërkohë, hidhni brumin të ziejë deri sa të rriten në sipërfaqe dhe të forcohen.
Hiqini nga ujë me një lugë dhe shtoni salcë.
Mbulojini me një shtresë pastaj transferojini në pjata dhe spërkatini me djathë parmixhano.
Shërbejini me bukë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment