Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Shkrini djathin në mikrovalë për 1 minutë.
Shtoni të kuqet e vezëve dhe erëza italiane.
Shtoni kripë dhe piper.
Ndani brumin në 4 topa dhe ftoheni 10 minuta.
Hidheni brumin në përzierjen e përgatitur dhe lyejeni në çdo anë me të.
Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani topthat nga 2 minuta.
Thajini dhe kthejeni në tenxhere.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme hidhni proshutën dhe gatuajeni rreth 8 minuta.
Derdhni yndyrën dhe shtoni spinaqin dhe topthat dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë të artë, 2 minuta më shumë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment