Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Shkrini djathin në mikrovalë për 1 minutë.
Shtoni të kuqet e vezëve dhe erëza italiane.
Shtoni kripë dhe piper.
Ndani brumin në 4 topa dhe ftoheni 10 minuta.
Hidheni brumin në përzierjen e përgatitur dhe lyejeni në çdo anë me të.
Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar të kripur, gatuani topthat nga 2 minuta.
Thajini dhe kthejeni në tenxhere.
Në një tigan të madh mbi nxehtësinë e mesme hidhni proshutën dhe gatuajeni rreth 8 minuta.
Derdhni yndyrën dhe shtoni spinaqin dhe topthat dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë të artë, 2 minuta më shumë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment