Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan me vaj ulliri, hidhni selinonë, karotën, qepën dhe trazojini mirë.
Teksa skuqen shtoni karkalecat, koncentratin e domateve, thjerrëzat e kuqe dhe ujë. Trazojini mirë.
Shtoni tabletën e peshkut dhe i lini të ziejnë dhe ndërkohë shtoni kripën, piperin dhe majdanozin.
Në një tigan tjetër me vaj ulliri, skuqni karkalecat me hudhra.
Merrni një pjatë dhe servirni thjerrëzat e kuqe.
Sipër i vendosni karkalecat që skuqët.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment