Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vini një tenxhere të madhe në furrë.
Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe,rreth 6-8 minuta.
Thani yndyrën e tepërt dhe rezervoni 2 lugë, pastaj transferojeni proshutën në një pjatë të veshur me peshqir.
Shtoni qepët dhe karrotën dhe gatuajeni derisa qepët bëhen të tejdukshme, rreth 3-4 minuta.
Shtoni hudhër, trumzë dhe fletë dafine dhe përzijini mirë.
Shtoni mish pule, thjerrëza, verë dhe djathë parmixhano dhe marinojeni me kripë dhe piper, për shije.
Vërini të zihen deri sa të zbuten, rreth 12-15 minuta.
Shtoni fasulet dhe domatet dhe gatuajini derisa thjerrëzat janë zbutur rreth 10-15 minuta më shumë.
Shërbejeni menjëherë me proshutë dhe majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment