Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vini një tenxhere të madhe në furrë.
Shtoni proshutën dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe,rreth 6-8 minuta.
Thani yndyrën e tepërt dhe rezervoni 2 lugë, pastaj transferojeni proshutën në një pjatë të veshur me peshqir.
Shtoni qepët dhe karrotën dhe gatuajeni derisa qepët bëhen të tejdukshme, rreth 3-4 minuta.
Shtoni hudhër, trumzë dhe fletë dafine dhe përzijini mirë.
Shtoni mish pule, thjerrëza, verë dhe djathë parmixhano dhe marinojeni me kripë dhe piper, për shije.
Vërini të zihen deri sa të zbuten, rreth 12-15 minuta.
Shtoni fasulet dhe domatet dhe gatuajini derisa thjerrëzat janë zbutur rreth 10-15 minuta më shumë.
Shërbejeni menjëherë me proshutë dhe majdanoz.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment