Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Ngrohni paraprakisht furrën në temperaturën 175 gradë celcius.
2.Qeroni mollën, grijeni në rende dhe shtrydhini lëngun e tepërt.
3.Hidheni në një enë së bashku me purenë e mollës, vajin e kokosit dhe shurupin e panjës.
4.Në një enë tjetër kombinoni miellin, kanellën, pluhurin pjekës, arrëmyshkun dhe kripën.
5.Shtojini në enën me përbërësit e tjerë së bashku me tërshërën dhe përziejini mirë derisa të përftoni një masë homogjene.
6.Merrni pak nga brumi dhe formoni biskotat sipas formës që dëshironi.
7.Renditini në një tavë dhe piqini për 10 deri në 13 minuta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment