Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në tavolinën e punës shtroni ½ e miellit. Në mes shtoni qumështin e ngrohtë, ujin dhe filloni gradualisht të punoni brumin.
Shtoni sheqerin, majanë dhe vajin.
Njëkohësisht duhet të lani spinaqin, ta pastroni dhe të vendosni për ta zierë sa të marrë një valë.
Më pas e kulloni dhe e shtrydhni fort për t’i hequr ujin.
E grini imët në një rende dhe e bashkoni me brumin.
Duke e punuar shtoni edhe sasinë tjetër të mbetur të miellit.
Punojeni mirë masën, e mbështillni me një peshqir kuzhine dhe e lini përreth 1 orë të pushojë në një vend të ngrohtë.
E ndani në 12 pjesë të vogla. I radhisni në një tavë ku keni vendosur më parë një letër kuzhine dhe e fusni në furrë për 25 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment