Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ky puding me shije të mrekullueshme falë limonit, nuk ka nevojë për xhelatinë!
Si fillim lani limonët, i qëroni lëkurën në bishta të gjatë dhe i vendosni për t'i zierë (vetëm lëkurat) për 10 minuta.
Më pas i hiqni lëkurat, i thani dhe i kaloni në një tigan. I shtoni një 1 gotë e gjysmë me sheqer dhe një gotë e gjysmë me ujë.
Trazojini vazhdimisht dhe i lini për 10 minuta në zjarr.
Transferojeni lëkurën e limonit në një tas të madh dhe i shtoni një lugë sheqer. E lini të ftohet.
Ndërkohë tek shurupi i mbetur në tigan, shtoni kremin e qumështit. Trazojeni vazhdimisht për 15 minuta.
Shtrydhini sipër lëngun e limonit. I përzieni për herë të fundit dhe kalojeni masën në 6 gota.
E lini në frigorifer për të paktën 5 orë. Pasi të jenë gati, shtojini shiritat e limonit para se ta shërbeni. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment