Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pastrojmë peshkun nga luspat dhe organet, duke e prerë pjesen e barkut deri në afërsi të gojës.
E lajmë me ujë të bollshëm dhe e marinojmë me erëzat.
E vendosim në tavë dhe shtojmë domatet dhe thelpinjtë e hudhrës (të pa prera).
Domatet i shpojmë pak me majën e thikës të lëshojnë lëngun gjatë pjekies.
E pjekim në temperaturë 180 C .
Nëse e doni pak kërce mund ta ngrini temperaturën në fund të procesit deri ne 200 C
Shtrydhim sipër një kokërr limon.
Dhe tava do të jetë gati për 30 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment