Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tenxhere me ujë dhe kripë, vendosni fetat e patateve. I lini të ziejnë për 5-7 minuta.
Në një enë rrihni vezët, panën, djathin, pak kripë dhe piper.
Merrni një tavë dhe e lyeni me pak vaj ulliri. Shtoni galetën, një shtresë patatesh dhe gjysmën e mbushjes që përgatitëm më parë.
Përsëriteni këtë dy herë. Në fund vendosni patatet e mbetura dhe copat e vogla të sallamit.
Shtoni edhe degëzat e rozmarinës.
E fusni në furrë për 15-20 minuta në temperaturë 180 gradë celsius. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment