1.Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës.2.Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda.3.Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpë deri sa qepa të bëhet transparente.4.Shtojmë orizin ( […]
1.Fillimisht në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim pak copat e pulës. 2.Shtojmë 6 gota ujë të nxehtë dhe pak kripë dhe ziejmë mishin e pulës për 30 sekonda. 3.Ndërkohë në një tigan kaurdisim qepën me një lugë gjelle vaj dhe një lugë gjelle gjalpë deri sa qepa të bëhet transparente. 4.Shtojmë orizin ( të shpëlarë) dhe e skuqim së bashku dhe pak kripë, piper të zi nëse dëshironi një lugë kafe nenexhik të thatë dhe menjëherë shtojmë lëngun e pulës. I japim një valë për 3-4 minuta. 5.E shtrojmë në një tavë, vendosim copat e pulës mbi oriz dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturë 180-190 gradë C për 35-40 minuta. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento