Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Parangrohni furrën në 220 gradë C.
2.Ndërkohë vendosni në zjarr një tenxhere të madhe me ujë.
3.Në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine, vendosni pulën dhe sipër e marinoni me kripë, piper, hudhrën, lëngun e limonit dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
4.E fusni në furrë për 25-30 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë në sipërfaqe.
5.Ndërkohë në tenxhere zieni orizin për pak minuta, pasi duhet të jetë al dente. Orizi duhet të kullojë mirë.
6.Kalojeni më pas në një enë të madhe, shtoni vajin e ullirit, kripë, piper dhe i përzieni me një lugë druri.
7.Nxirrni tavën me pulë dhe shtroni në të orizin.
8.I lini për 10 minuta në furrë.
9.Sapo tava të jetë gati, e shërbeni të ngrohtë dhe servireni me limon. Ju bëftë mirë!
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment