Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Parangrohni furrën në 220 gradë C.
2.Ndërkohë vendosni në zjarr një tenxhere të madhe me ujë.
3.Në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine, vendosni pulën dhe sipër e marinoni me kripë, piper, hudhrën, lëngun e limonit dhe 1 lugë gjelle vaj ulliri.
4.E fusni në furrë për 25-30 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë në sipërfaqe.
5.Ndërkohë në tenxhere zieni orizin për pak minuta, pasi duhet të jetë al dente. Orizi duhet të kullojë mirë.
6.Kalojeni më pas në një enë të madhe, shtoni vajin e ullirit, kripë, piper dhe i përzieni me një lugë druri.
7.Nxirrni tavën me pulë dhe shtroni në të orizin.
8.I lini për 10 minuta në furrë.
9.Sapo tava të jetë gati, e shërbeni të ngrohtë dhe servireni me limon. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment