Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Merri të gjitha perimet që ke në frigorifer, hidhi një sy recetës dhe të siguroj se diçka e shijshme do të dalë në dritë....
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën dhe më pas patatet e prera në formë rrumbullake. Nga fundi shtoni karotën dhe e lini për 5 minuta.
Merrni një tavë dhe shtroni në të masën që sapo përgatitët. Shtoni proshutën e ndarë në copa të vogla (nëse dëshironi mund ta skuqni më parë ose jo).
Në një enë rrihni qumështin me vezët, shtoni kripë, piper dhe arrë moskat.
Salcën e shtoni sipër perimeve. Në fund shtoni djathin. Tani e fusni tavën në furrë për 25 minuta në temperature 200 gradë celsius.
Kësaj tave mund t’i shtoni edhe perime të tjera sipas dëshirës dhe nevojës. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment