Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Kur fëmijët ju thonë: "Na gatuaj diçka të mirë", kjo është receta që ju duhet amvisa!
Si fillim zieni patatet me gjithë lëkurë në një tenxhere me ujë.
Më pas i hiqni, i kulloni dhe i lini të ftohen në një tas me ujë të ftohtë.
I qeroni patatet dhe i prisni në feta rrumbullake.
Merrni një tavë (mundësisht qelqi) dhe e spërkasni me pak vaj ulliri.
Vendosni një shtresë me patate, më pas shtoni një pjesë të salsiçeve që duhet t’i keni prerë në pjesë më të vogla.
Vendosni një shtresë tjetër patatesh dhe salsiçet e mbetura.
Domatet e grira imët i bashkoni me hudhrat dhe i përzieni mirë.
Tani i shtoni domatet dhe përhapeni në të gjithë sipërfaqen e tavës.
Në fund shtoni djathin guda dhe e fusni tavën në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment