Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
S'keni ide se çfarë të gatuani? Më besoni, kjo tavë ju nxjerr nga situata kurdoherë
Merrni një tavë dhe e lyeni me pak gjalpë. Qëroni patatet, i prisni në feta të holla rrumbullake dhe i shtroni me kujdes.
Sipër i shtoni pak kripë dhe qumështin.
Shtoni rozmarinën e copëtuar dhe djathin kaçkavall në kubik të vegjël.
Në fund shtoni pak gjalpë në sipërfaqen e gjithë tavës.
E fusni në furrë për 1 orë, në temperaturë 120 gradë.
Pasi të jetë gati e nxirrni nga furra dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment