Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Pastrojmë patatet dhe i presim në feta të rrumbullakëta. Gjithashtu dhe patëllxhanët pasi i kemi lenë në ujë me kripë për 2 minuta i presim në feta rrumbullake.
Patatet i spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper dhe i rreshtojmë si tjegulla në një tavë ku kemi vendosur një letër kuzhine.
Në një tavë tjetër me letër kuzhine vendosim patëllxhanët të spërkatur me vaj ulliri, kripë dhe piper. I vendosim të dy tavat në furrë në temperaturën 200 gradë për 10-15 minuta.
Nëse nuk kemi dy hapësira furre patatet mund t’i skuqim lehtë në mënyrë aldente në tigan me pak yndyrë.
Ndërkohë kaurdisim me pak vaj ulliri qepën e grirë hollë. Më pas shtojmë hudhrën dhe domatet të prera në kubikë të vegjel pa lëkurë.
Rregullojmë shijen me kripë, piper, rigon dhe borzilok dhe e lemë salcën të marrë 2-3 valë.
Marrim një tavë të thellë, hedhim pak nga salca e përgatitur dhe vendosim një shtresë me patate, përsëri hedhim pak salcë duke e spërkatur me djathë kaçkavall të fortë.
Vendosim një shtresë me patëllxhanë, salcë, djathë dhe përsëri shtresë me patate, salcë dhe djathë.
Në fund fare e spërkasim të gjithë sipërfaqen me djathë pice dhe e vendosim tavën në furrë në 200 gradë për 30-35 minuta.
Receta marrë nga balkanweb.com
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment