Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Qeroni dhe zieni patatet në ujë me kripë. Në fund hiqni ujin dhe shtoni gjalpin. Skuqni gjalpin me patatet për disa minuta.
Shtoni qumështin dhe e trazoni mirë derisa të krijoni një pure.
Ndërkohë në një tigan skquni qepën e grirë imët me pak gjalpë. Shtoni mishin dhe e lini rreth 10 minuta derisa të zbutet. E trazoni vazhdimisht dhe e rregulloni me kripë e piper.
Kalojeni masën në një tas të madh. Pasi mishi të jetë ftohur pak, shtoni vezën dhe trazojeni mirë.
Tani merrni një tavë dhe vendosni një shtresë nga mishi. Në fund vendosni shtresën me purenë e patateve.
Sipër i grini pak djathë dhe futeni në furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment