Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 190 gradë celsius.
Në një enë bashkoni të gjithë erëzat (përveç borzilokut) dhe i përzieni mirë. Në një enë tjetër ku keni vendosur mishin e pulës, shtoni erëzat dhe i marinoni mirë nga të dyja anët.
Në një tigan me vaj ulliri skuqni mishin e pulës të ndarë në 4 copa të vogla.
I lini derisa të marin një ngjyrë kafe dhe të bëhen krokante.
Ndërkohë një enë tjetër bashkoni patatet e prerë kubikë, domatet, qepën, rrushin e thatë, kripë, piper dhe dy lugë gjelle vaj ulliri.
Merrni një tavë dhe vendosni një shtresë me perimet. Vendosni mishin e pulës sipër dhe disa feta limoni. E lini në furrë për 40 minuta.
Para se ta servirni i shtoni sipër borzilok të freskët dhe bajamet e pjekura.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment