Tavë me makarona, spinaq dhe djathë. Recetë për t’u patur zili!
Tavë me makarona, spinaq dhe djathë. Recetë për t'u patur zili!
Tavë me makarona, spinaq dhe djathë. Një ide mjaft e mirë për të gatuar këtë drekë!
Ingredientët
400 gr makarona
1 kg spinaq
200 gr pana
2 lugë gjelle vaj ulliri
150 gr gorgonzola
250 gr rikota ( ose gjizë pa kripë)
80 gr parmixhano
Kripë, piper
arrë moskat
Trumzë
Udhëzimet
1
Vendosim makaronat të ziejnë për 9 minuta. Ndërkohë kalojmë spinaqin në tigan deri sa të ulë nivelin e tij për 2-3 minuta.
2
Në një tigan tjetër vendosim gorgonzolën, rikotën, panën, parmixhanon dhe i lëmë deri sa të na formohet një masë kremoze.
3
Pasi spinaqi të jetë ftohur, i vendosim në një enë të thellë, i hedhim kripë, piper, arrë moskat, 1 gotë nga lëngu i makaronave, e kalojmë në blender dhe e kthejmë në pure. Pasi makaronat të ziejnë, i kullojmë dhe i shtojmë në tiganin ku kemi salcën e bardhë me djathë dhe i trazojmë mirë .
4
Në një tepsi shtrojmë një shtresë me makarona me salcë të bardhë.
5
Mbi makarona shtrojmë një shtresë me krem spianqi e parmixhano. Përsëri mbi purenë e spinaqit shtrojmë parmixhano, përsëri makarona dhe vazhdojmë kështu deri sa të na përfundojë pureja dhe makaronat.
6
Shtresa e fundit duhet të jetë me makarona, i shtojmë parmixhano dhe e vendosim tavën në furrë në temperaturën 180ºC për 30 minuta. Shijojeni!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment