Sugjerojmë:

Tavë me makarona dhe mish, idealja e ditëve të verës!

0,5 kg mish viçi
1 qepë
200 gr gjalpë ose margarinë
3 domate
0,5 kg makarona
1 filxhan thërrime buke
Salcë beshamele
300 gr kaçkavall të grirë
3 vezë
Kripë, Piper
Rigon

1.Mishi i grirë dhe qepa skuqen në gjalpë, shtohen domatet, kripa, piperi i zi dhe e gjitha kavardiset rreth 15 minuta.

2.Gjatë kësaj kohe vlojmë në ujë me kripë makaronat, kullohen dhe u shtohet 2 lugë gjalpë i shkrirë, spërkaten me 2 lugë kaçkavall dhe i përziejmë.

3.Përziejmë gjithashtu edhe 1 vezë e tërë dhe 2 të bardha dhe derdhen mbi makaronat.

4.Marrim një tavë e lyejmë me gjalpë, e spërkatim me thërrime buke dhe hedhim makaronat.

5.Pastaj hedhim djathin kaçkavall dhe derdhim përzierjen e mishit të grirë.

6.Përsëri e spërkatim me kaçkavall dhe vendosim pjesën tjetër të makaronave.

7.Peta mbulohet me salcën beshamel dhe në gjalpë skuqen 6 lugë miell dhe me përzierje të vazhdueshme shtohet qumështi i vluar me 2 të verdhat e rrahura të vezës dhe 2 lugë kaçkavall dhe lihen të vlojnë.

8.Pastaj peta hidhet në gjalpë të shkrirë, spërkatet me kaçkavallin e mbetur dhe piqet për 40 minuta në furrë në temperaturë 220 gradë C derisa të skuqet.

Lini një koment