Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Prisni kungullin në copa të vogla, merrini tulin dhe e grini në rende.
E kaloni në një enë të madhe, shtoni miellin, specin e grirë imët, qepën, vezët, qumështin, bukën e grirë, vajin e ullirit, piperin dhe arrën muskat.
I përzieni mirë dhe e shtroni masën në një tavë.
Sipër i shtoni gjalpin e shkrirë.
E fusni në furrë për 30 minuta, në temperaturë 180 gradë. Pasi të jetë gati e nxirrni, i shtoni kosin sipër dhe e fusni përsëri në furrë për 10 minuta të tjera. Tava është gati!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment