Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 350 ° dhe lyeni me vaj një tavë.
Shtoni oriz, qepë, supë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
Marinojini me kripë dhe piper.
Vendosni kofshët e pulë në përzierjen e orizit dhe furçojeni me gjalpë të shkrirë.
Shtoni sipër trumzë dhe hudhër dhe marinojeni me kripë dhe piper.
Mbuloni tavën me fletë metalike dhe piqeni për 1 orë.
Zbulojeni dhe piqeni 30 minuta më shumë, derisa orizi të gatuhet dhe pule të marrë ngjyrë kafe të artë.
Garnizojeni me majdanoz para se ta sherbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment