Sugjerojmë:

Tavë me kofsha pule dhe oriz

Ingredientët

  • Vaj ulliri ekstra i virgjër
  • 2 filxhan oriz i bardhe
  • 1 qepë e madhe
  • 2 filxhan supë pule
  • 2 kanaçe krem me supë kërpudhash
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 3 kofsha të mëdha pule
  • 2 lugë çaji gjalpë i shkrirë
  • 2 lugë çaji trumzë të freskët
  • 1 karafil hudhër
  • 1 lugë çaji majdanoz i grirë

Udhëzimet

1

Ngrohni furrën në 350 ° dhe lyeni me vaj një tavë.

2

Shtoni oriz, qepë, supë dhe përzijini deri sa të kombinohen.

3

Marinojini me kripë dhe piper.

4

Vendosni kofshët e pulë në përzierjen e orizit dhe furçojeni me gjalpë të shkrirë.

5

Shtoni sipër trumzë dhe hudhër dhe marinojeni me kripë dhe piper.

6

Mbuloni tavën me fletë metalike dhe piqeni për 1 orë.

7

Zbulojeni dhe piqeni 30 minuta më shumë, derisa orizi të gatuhet dhe pule të marrë ngjyrë kafe të artë.

8

Garnizojeni me majdanoz para se ta sherbeni.

Lini një koment