Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 400 °.
Në një tigan ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni kërpudhat dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 8-10 minuta dhe hiqini me një lugë.
Në të njëjtën tigan, ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe gatuajini 8-10 minuta ose deri sa të skuqen.
Shtoni hudhër dhe 1 lugë çaji rozmarinë dhe gatuajini 30 sekonda.
Shtoni brenda birrë, 1 filxhan supë, gjethe dafine, uthull, salcë soje dhe kërpudha të thata.
Vërini të vlojnë dhe ulni nxehtësinë.
Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe supën e mbetur, pastaj shtoni kërpudhat.
Kthejeni në zjarr duke i nxitur vazhdimisht dhe gatuajini 1-2 minuta.
Hiqni dhe hidhni gjethet e dafinës dhe transferojeni përzierjen e kërpudhave në një tavë.
Shtresoni pataten e ëmbël në model rrethor dhe lyejeni me vaj dhe spërkatni me piper, kripë dhe rozmarinë.
Piqini derisa patatet janë gatuar rreth 20-25 minuta.
Lerini të qëndrojnë 5 minuta para se ti shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment