Sugjerojmë:

Tavë me kërpudha dhe patate të ëmbël

Ingredientët

  • 1/3 filxhan vaj ulliri
  • 1 kg kërpudha të freskëta
  • 2 qepë të mëdha
  • 2 karafil hudhër
  • 1 lugë çaji rozmarinë të freskët të grirë
  • 1 shishe birrë e fortë
  • 1-1 / 2 gota supë me kërpudha
  • 2 gjethe dafine
  • 1 lugë gjelle uthull balsamike
  • 2 lugë salcë soje
  • 1/4 filxhan misri
  • 3 - 4 patate të vogla të ëmbla, të prera hollë
  • 3/4 lugë çaji piper
  • 1/2 lugë çaji kripë

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 400 °.

2

Në një tigan ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.

3

Shtoni kërpudhat dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 8-10 minuta dhe hiqini me një lugë.

4

Në të njëjtën tigan, ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.

5

Shtoni qepë dhe gatuajini 8-10 minuta ose deri sa të skuqen.

6

Shtoni hudhër dhe 1 lugë çaji rozmarinë dhe gatuajini 30 sekonda.

7

Shtoni brenda birrë, 1 filxhan supë, gjethe dafine, uthull, salcë soje dhe kërpudha të thata.

8

Vërini të vlojnë dhe ulni nxehtësinë.

9

Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe supën e mbetur, pastaj shtoni kërpudhat.

10

Kthejeni në zjarr duke i nxitur vazhdimisht dhe gatuajini 1-2 minuta.

11

Hiqni dhe hidhni gjethet e dafinës dhe transferojeni përzierjen e kërpudhave në një tavë.

12

Shtresoni pataten e ëmbël në model rrethor dhe lyejeni me vaj dhe spërkatni me piper, kripë dhe rozmarinë.

13

Piqini derisa patatet janë gatuar rreth 20-25 minuta.

14

Lerini të qëndrojnë 5 minuta para se ti shërbeni.

Lini një koment