Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 400 °.
Në një tigan ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni kërpudhat dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 8-10 minuta dhe hiqini me një lugë.
Në të njëjtën tigan, ngrohni 1 lugë gjelle vaj mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni qepë dhe gatuajini 8-10 minuta ose deri sa të skuqen.
Shtoni hudhër dhe 1 lugë çaji rozmarinë dhe gatuajini 30 sekonda.
Shtoni brenda birrë, 1 filxhan supë, gjethe dafine, uthull, salcë soje dhe kërpudha të thata.
Vërini të vlojnë dhe ulni nxehtësinë.
Në një tas të vogël, përzjeni misrin dhe supën e mbetur, pastaj shtoni kërpudhat.
Kthejeni në zjarr duke i nxitur vazhdimisht dhe gatuajini 1-2 minuta.
Hiqni dhe hidhni gjethet e dafinës dhe transferojeni përzierjen e kërpudhave në një tavë.
Shtresoni pataten e ëmbël në model rrethor dhe lyejeni me vaj dhe spërkatni me piper, kripë dhe rozmarinë.
Piqini derisa patatet janë gatuar rreth 20-25 minuta.
Lerini të qëndrojnë 5 minuta para se ti shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment