Në një tavë për pjekje, vendosim patatet, kungulleshkat dhe specat. Shtojmë qepën dhe spërkasim perimet me vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon. Përziejmë mirë për të siguruar që erëzat të shpërndahen në mënyrë të barabartë.
I pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 30 minuta, derisa perimet të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të artë. Pasi perimet janë gati, i nxjerrim nga furra dhe shtojmë sipër djathin e bardhë të thërrmuar.
Kthejmë tavën në furrë për 10 minuta të tjera, derisa djathi të fillojë të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të lehtë. Para servirjes, dekorojmë me trumzë të freskët.
Shoqërohet me: Bukë të ngrohtë ose një sallatë të thjeshtë jeshile. Konsumohet si një pjatë kryesore vegjetariane ose shoqëruese.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento