Në një tavë për pjekje, vendosim patatet, kungulleshkat dhe specat. Shtojmë qepën dhe spërkasim perimet me vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon. Përziejmë mirë për të siguruar që erëzat të shpërndahen në mënyrë të barabartë.
I pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 30 minuta, derisa perimet të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të artë. Pasi perimet janë gati, i nxjerrim nga furra dhe shtojmë sipër djathin e bardhë të thërrmuar.
Kthejmë tavën në furrë për 10 minuta të tjera, derisa djathi të fillojë të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të lehtë. Para servirjes, dekorojmë me trumzë të freskët.
Shoqërohet me: Bukë të ngrohtë ose një sallatë të thjeshtë jeshile. Konsumohet si një pjatë kryesore vegjetariane ose shoqëruese.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento