Tavë me djathë dhe perime të pjekura

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
50 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
400 kcal për porcion
Patate (4 të mesme, të prera në feta)
Kungulleshka (2, të prera në feta)
Speca të kuq dhe jeshil (2, të prera në shirita)
Djathë i bardhë (200 g, i thërrmuar)
Qepë e vogël (1, e prerë në feta të holla)
Vaj ulliri (4 lugë gjelle)
Rigon, kripë dhe piper sipas shijes
Trumzë e freskët për dekorim

Në një tavë për pjekje, vendosim patatet, kungulleshkat dhe specat. Shtojmë qepën dhe spërkasim perimet me vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon. Përziejmë mirë për të siguruar që erëzat të shpërndahen në mënyrë të barabartë.

I pjekim në furrë të parangrohur në 200°C për rreth 30 minuta, derisa perimet të zbuten dhe të marrin një ngjyrë të artë. Pasi perimet janë gati, i nxjerrim nga furra dhe shtojmë sipër djathin e bardhë të thërrmuar.

Kthejmë tavën në furrë për 10 minuta të tjera, derisa djathi të fillojë të shkrijë dhe të marrë ngjyrë të lehtë. Para servirjes, dekorojmë me trumzë të freskët.

Shoqërohet me: Bukë të ngrohtë ose një sallatë të thjeshtë jeshile. Konsumohet si një pjatë kryesore vegjetariane ose shoqëruese.

Komento