Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
2.Në një tavë vendosni bukën e thekur të prerë në kubik të vegjël dhe i vendosni për t’i thekur për 5 minuta.
3Grini perimet në copa të vogla, ndërsa erëzat i prisni imët. Në një tigan me vaj skuqni qepën me preshin. Shtoni më pas karotat dhe erëzat me radhë.
4.Më pas i kaloni të gjithë përbërësit në një tas. Shtoni edhe boronicat me kajsitë e thara.
5.Nxirrrni tavën me bukë nga furra dhe i shtoni sipër mbushjen që përgatitët. E përhapni mirë në të gjithë sipërfaqen e saj.
6.Më pas e fusni në furrë të piqet për 30 minuta të tjera.
7.Nga fundi mund t’i shtoni sipër djathë parmixhano të grirë imët. Ju bëftë mirë!
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment