Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Absolutisht një ndër mënyrat më të thjeshta e kreative, e të shijuarit perime të tilla si brokoli dhe lulelakra. Hidhi një sy recetës...
Lani dhe pastroni mirë brokolin e lulelakrën. E ndani secilën në copa të vogla dhe i vendosni për të zierë në një tenxhere me ujë e pak kripë.
Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin, shtoni miellin, 1 gotë e gjysmë qumësht dhe i trazoni mirë në mënyrë që të mos krijohen kokrriza.
I shtoni pak arrë moskat.
Merrni një tavë dhe shtroni në të perimet. Sipër i shtoni salcën beshamel dhe në fund djathin e grirë. Shtoni 1 gjysmë gote qumështi.
I fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment